Баскетбол, Новини, Спорт

И кметът надъха баскетболните национали

Кметът Владимир Георгиев посети на 28 юни тренировка в „Арена Самоков“ на националния ни отбор по баскетбол, за да пожелае на състезателите успех в мача с Литва от световните квалификации при мъжете. Срещата ще се изиграе в петък, на 1 юли, от 19 ч. в града ни. Победа на нашите ще им гарантира продължаване напред – класиране за втората фаза на квалификациите за световния шампионат през 2023 г.
Георгиев благодари на треньора Росен Барчовски и на националите за направения му подарък – баскетболна топка с автографите на всички играчи.
„Радвам се, че са избрали Самоков и комплекс „Арена” за подготовката си и за важния двубой. Заслуга за това има и ръководството на „Рилски спортист”, чиято политика за развитието на баскетбола постави отбора от Самоков сред водещите в този спорт. Ние, като местна власт и собственици на базата, се стараем в хотела и залата да предложим много добри условия за лагер и тренировки на представителния отбор на България“, заяви градоначалникът след посещението си.
Кметът прикани съгражданите си да напълнят залата с присъствие, енергия и подходяща атмосфера за срещата в първия ден на юли.

Leave a Reply