Баскетбол, Новини, Спорт

И „Монтана” взе своето в „Арена Самоков”

Нищо не може да спаси жените на „Рилски спортист” от последното място в Националната баскетболна лига. Момичетата на Иван Лепичев бяха надиграни от „Монтана” с 88:63 на 4 март в среща от 22-ия кръг на елитната дивизия и вече и на теория не могат да мръднат от 7-ото място в редовния сезон.
Нашите се държаха сравнително равностойно единствено до към края на първата четвърт, след което монтанчанки взеха инициативата и не я изпуснаха до края. Гостенките изцяло доминираха под коша /34:23 борби/, оформиха 15 асистенции срещу едва 5 на противника, а и показаха по-точна стрелба при изстрелите си от средно разстояние – 60:44 % успеваемост. Освен това възпитаничките на Славко Димитров завършиха срещата с 12 грешки, 6 по-малко от баскетболистките в бяло.
Малка утеха за самоковки е отличната игра на завърналата се след контузия Кристина Пейчинова. 18-годишната състезателка влезе като резерва и се отчете 17 точки, но старанието й не стигна и за почетна загуба.
Двуцифрен актив записаха още Еми Ушагелова /16 т./, Ан Фаръл /10/ и Цветелина Николова /10/, а за състава от Северозапада най-резултатна бе Милена Томова с цели 31 пункта.
В следващия кръг „Р. спортист” гостува на лидера „Нефтохимик”. Сблъсъкът в Бургас е в събота, на 9 март, от 18 ч.

Leave a Reply