И ние сме част от „Ген. Радзишевски”, но сеща ли се някой за това?

Живеем на ул. „Ген. Радзишевски” в Първи квартал, на нечетни номера от № 1 до № 19 – това е отсечката от западната страна на канала на Боклуджа, зад училище „Петър Берон”.
През миналата и по-миналата година бе подменен водопроводът на ул. „Ген. Радзишевски” и улицата бе благоустроена и асфалтирана, но никой не се сети за нашия участък и ние, живеещите в тези десетина къщи, продължаваме да страдаме от недостиг на вода. Вода или не идва, или е със слабо налягане. И така е от години.
Водопроводът е стар, водата често „избива” и си тече по реката и по уличното платно, но какво от това? Почти постоянно идват работници от „ВиК”, отстранят повредата, но водата „избие” на друго място и така до безкрай… А ние страдаме от безводие и сякаш не живеем на същата тази улица – „Ген. Радзишевски”, която иначе бе основно ремонтирана.
От наша страна се захранват с вода и къщите на ул. „Христо Максимов”, северно от училище „Петър Берон”. Водопроводът, освен стар и износен, е с етернитови тръби, а както се знае, те са и канцерогенни.
Обръщаме се с молба към Общината и „ВиК” да отделят внимание на нашия проблем и да се подмени водопроводът, а след това да се благоустрои и участъкът от улицата. За нас това е жизненоважен въпрос. Ако ремонтът не може да стане през тази година, поне да се запланува и в краен случай да се осъществи догодина.

Група живеещи на ул. „Ген. Радзишевски”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*