И пауни и фазани има вече в парк „Крайискърец“

Новият парк „Крайискърец” приюти на 3 май нови обитатели. Открит бе зоокът с различни видове птици – две двойки пауни, златен и сребърен фазан, гълъби. Предстои тук да бъдат настанени и гащати петли.Както се знае, езерото в парка пък се обитава от две двойки лебеди – бели и черни, и от диви патици. Сега местната фауна става още по-разнообразна.

Зоокътът е изграден непосредствено южно от площадката за кучета. Предстои тук да се поставят и табели с информация за всеки вид птица. Така новият зоокът ще бъде не само атракция за малките, пък и за възрастните посетители, но ще изпълнява и образователни функции.
От Общината допълниха, че по-късно подобни табели ще бъдат поставени и на редките видове дръвчета, които са засадени в парка.
При откриването на новия зокът малчугани от НУ „Станислав Доспевски” и от детска градина „Детелина” от сърце се радваха на рядко срещаните птици.

Целият зоокът – от проекта до строителството и закупуването на птиците, е станал действителност благодарение на дарения. Проектът е изработен от инженер-конструктор Венцислав Атанасов. Дървеният материал е осигурен от фирмите „Ласкин Лес”, „ТИС” и „Родопа Форест”, а работници и техника са предоставили строителни фирми и „Сити хляб”.
На тържеството на 3 май кметът Владимир Георгиев благодари на всички, съдействали за направата на оригиналния кът, и връчи грамоти на управителите на фирми Владимир Малинов /”Родопа Форест”/, Димитър Стефанов /„Сити хляб”/, Емил Николов /”Тотал”/, Любомир Лобутов /”Лобутов МЛ”/, Николай Ласкин /”Ласкин лес”/, Стефан Докузов /„Балкан ПМС”/, Чавдар Йорданов /ТИС/, както и на проектанта В. Атанасов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*