Новини, Читателски

И пътят за Костенец отдавна е за ремонт

Снимка: архив

Кметът отново е сезирал президента, министър-председателя и други висшестоящи за лошото състояние на пътя за Дупница. Състоянието на това шосе наистина е трагично, но не по-малко опасен е и пътят до Костенец, специално в отсечката от Боровец до Радуил. Там свлачища са изяли на места почти половината платно. Сложени са някакви колове с ленти, но това едва ли някого може да спаси, служи само като някакво предупреждение. Многобройните завои по това трасе допълнително усложняват положението.
И така е от години. А по този път минават много автомобили, пътуващи и за Пловдив, и за Благоевград.
За този път, доколкото знам, отговаря държавата, но липсата на средства или подценяване е причината толкова много време нищо да не се предприема.
Цяло чудо е, че скоро не са станали тук големи катастрофи. Никой обаче не е застрахован. Крайно време е да се вземат някакви мерки, докато не е станало твърде късно. Здравето и дори животът на пътуващите в този участък буквално виси на косъм.

Б. Николов

2 Comments

  1. кметът да си каже направо,че го нямат за нищо в тази държава,след като лили павлова му каза в прав текст,че самоков няма да получи и стотинка за инфраструктурата!освен пътя към костенец и дупница той трябва да добави и тези към софия и ихтиман,които също са в ужасно състояние…с една дума всички пътища в общината…влади георгиев е в абсолютно неведение.управляващите в софия са му бесни на владко заради беззаконието,което цари на територията на самоковска община!в този смисъл и на арменския поп да напише писмо,никой в софия няма да си помръдне пръста за самоков!

  2. самоков се намира в блокада от страна на софия!софиянци ненавиждат самоковци,като карат ромите да ни тормозят и тероризират!самоков е на доизживяване-който оцелее,оцелее,останалите мрат и никой не се връща в града ни!но за сметка на това циганите като вип персони ги возят из града ни!за 4-5 ромчета пращат 40 местен автобус!а ние се чудим откъде да изкараме 2 лева и как да си платим тока,водата и т.н.ромите казват-аз не плащам ток и затова лампите ми дома светят денонощно,а водата от чешмата шурти без да спира…
    цяла зима имаше ледена пързалка пред общината!огромни разходи,а приходи никакви…работещи там казваха-оборот 50 лв.,а разходи 100 лв!самоков се намира в дългова спирала,от която ще излезе само са фалит и тотален разгром!
    а ромите казват-ние тоя град нема да го оставиме на мира,докато не го ликвидираме!

Leave a Reply