И самоковци сред призьорите на атлетическия пробег

При чудесно за сезона време и подходящо музикално оформление в неделя, на 4 октомври, на централния площад „Захарий Зограф“ се състоя 21-ият национален лекоатлетически пробег за купа „Самоков“ в памет на дългогодишния треньор и спортен деятел Драголюб Спасов–Люц. Участваха над 200 състезатели от цялата страна, включително много самоковски ученици от началния етап на обучение. Трасето представляваше обиколка на сградата на Общината /450 м/, като по-големите участници правеха по две обиколки.
Втори места в своите групи заеха младите самоковски атлети Радослав Черешев, Пламен Марков и Ванеса Петрова, а четвърти се класираха Янка Чолакова и Васил Георгиев.
Наградите на призьорите връчиха кметът Владимир Георгиев, Цанка Спасова – съпруга на Драголюб Спасов, и негови бивши възпитаници, известната атлетка Милка Михайлова от Перник и други изтъкнати спортисти и треньори.
Организатори бяха самоковският клуб „Рилски атлет“ и Българската федерация по лека атлетика с подкрепата на Община Самоков /осигурила и предметните награди/. Главен ръководител на пробега бе секретарят и ст. треньор в „Рилски атлет“ Костадин Чифлиджанов.
Следващото лекоатлетическо състезание ще бъде в неделя, на 11 октомври, когато в София ще се състои националният шампионат по полумаратон (21 км). В надпреварата ще участва и един от най-добрите маратонци на България – състезателят на „Рилски атлет“ Димчо Мицов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*