И самоковци честваха националния учителски юбилей

В Софийската опера и балет на 15 март се състоя тържествен концерт, посветен на 25-годишнината на Синдиката на българските учители и на 120-годишнината на организираното училищно синдикално движение и учителски печат в България.
От общината на концерта бяха поканени Бойка Михайлова, председател на Общинския координационен съвет на СБУ, и Илка Динева, член на националната секция „Предучилищно възпитание и подготовка”.
Синдикатът на българските начални учители продължава да бъде защитник на хилядите свои членове и стожер на родната духовност. Вече 25 години той е най-многочислената професионална и гражданска организация в страната. СБУ работи за усъвършенстване на професионалната квалификация на своите членове. Синдикатът е в основата на редица промени в нормативната база на средното образование, отнасящи се до програмното и финансовото осигуряване на квалификацията на педагозите.
Днес СБУ е уважаван партньор в Интернационала на образованието, в Европейския синдикален комитет за образование и е обединяващ фактор за учителските синдикални организации на Балканите.
Общинският координационен съвет на СБУ в Самоков бе награден с благодарствен плакет от председателя на СБУ Янка Такева във връзка с юбилея и за развитието на общинската организация и защитата на синдикалните членове.
Благодарствен плакет получи и Бойка Михайлова като председател на националната секция „Начално образование” за принос в изграждането и развитието на СБУ.
За юбилея поздравителен адрес изпрати и кметът Владимир Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*