Новини, Шарен свят

И Самоков въстана срещу високите сметки на тока – утре ще има нов протест!

Близо 400 самоковци обсадиха в петък, на 15 февруари, сградата на „Енергото” и изразиха протеста си срещу високите сметки за ток. Протестният митинг бе организиран от пенсионерските клубове в града ни, но към множеството се присъединиха и десетки млади хора.
Гражданите изригнаха с гневни плакати, най-острият от които бе „ЧЕЗ, докога ще ни тормозите бе, идиоти?”. Млади и стари хулиха представителите на енергодоставчика, като призоваха ръководителите на дружеството да си подадат оставките.
„Имам сметка от 300 лв., как да я платя? Тези съвсем ще ни затрият. Ние обаче няма да стоим със скръстени ръце, ще продължим с протестите”, категоричен бе Румен Симов. Той и приятелите му гарантираха, че на предстоящото протестно шествие в неделя от 11.00 ч. пред “Енергото”, числеността на протестиращите ще бъде поне три пъти по-висока.
Междувременно стана ясно, че още преди протестния митинг са били събрани над 360 подписа срещу високите цени на тока. Мнозина от участниците в митинга изразиха мнение, че не само цените на тока са станали непосилно високи, но и изобщо положението все повече се влошава, хората обедняват, мнозина нямат възможност и да се хранят нормално, камо ли да плащат високите сметки за ток, вода, данъци и пр.
Протестиращите връчиха декларация с исканията си на местния енергиен шеф инж. Иво Добруджански.
Въпреки високия градус на протеста до инциденти не се стигна и не стана нужда присъстващите полицаи да се намесват.

2 Comments

  1. Borislav

    Kade sa Bratjta ROMIIIIIIIII………

  2. Време беше и ние от Самоков да се надигнем! Сега ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ всички заедно! В СОФИЯ ?

Leave a Reply