Баскетбол, Новини, Спорт

И Симеон Илиев стана национал, дебютира срещу Черна гора

Едно от новите имена в баскетболния “Рилски спортист” – Симеон Илиев, бе повикан от селекционера Георги Младенов в националната гарнитура. Повиквателната за 24-годишния състезател дойде ден след като треньорският щаб освободи от отбора Павел Маринов, Александър Янев и Чавдар Костов, нарушили дисциплината преди европейската квалификация с Холандия.
Илиев подписа договор с “Рилски” в средата на миналия месец, след като няколко години носеше с успех фланелката на родния си клуб “Черно море”. Впоследствие клубът ни реализира още два трансфера, подсилвайки се с центъра Тодор Тодоров и с плеймейкъра Джулиън Нортфлийт.
Компания на Симо в “А” отбора срещу Черна гора правеше и друг представител на „Рилски” – Станислав Ваклинов, като двамата записаха по 1 минута в мача в зала “Универсиада”. Срещата завърши при резултат 73:84 за гостите от бившата югорепублика.
С поредното си неубедително представяне националите наредиха пет загуби в група В на евроквалификациите, което ги оставя на последната четвърта позиция независимо от развръзката в последния сблъсък с Израел на 27 август на неутрален терен в Кипър.

Leave a Reply