Здраве, Новини, Читателски

И със здравето ли ще търгуваме?

Навсякъде по града виждаме листчета с покана за безплатен преглед, измерване на мускулна и костна плътност и здравословно хранене. Клубът за тези услуги се намира на втория етаж в сградата на автогарата. Дамите, които се представят за медицински лица, всъщност са дистрибутори на „Хербалайф”.
Подведени в началото от рекламите, ние попаднахме в този клуб. Убедиха ни, че органите ни са застарели и увредени поне с 10 години напред, че всъщност вътрешно сме блато, което веднага трябва да започнем да пречистваме. В противен случай на всеки различно поставят смъртоносна диагноза.
Тъй като знаем, че пречистването на организма е еликсир за тялото, ние дадохме по 180 лв. за един месец и започнахме да посещаваме клуба. Първите два дни се чувствахме добре и бяхме много доволни и горди.
Всеки ден обаче идваха нови хора от града и селата наоколо и на всички бе давана диагноза за застарели органи от по 10-15 г. и други страшни диагнози. Констатациите се правеха след измерване на електронно кантарче, към което никой клиент не трябваше да поглежда. Всеки ден се запознавахме с нови и нови хора. Всеки с различни оплаквания, но всички пиехме едно и също съдържание и количество.
На десетия ден всеки имаше индивидуален час за консултация. На тези консултации те убеждават, че нямаш подобрение и трябва да дадеш сума от 80 до 400 лв. /на всеки различно/ за други животоспасяващи добавки.
След първата седмица ние започнахме да се чувстваме зле. Някоя – отпаднала, други – с болки, влошено здраве и т. н. Казаха ни, че това са оздравителни кризи, които трябва да оправим с купуването на още по-скъпи продукти. Дори да искаме да се откажем, пари не се връщат, а те убеждават, че непременно трябва да намериш средства за добавките, които предлагат.
От 15 жени 7-8 се отказахме преди да изтече платената клубна карта от 180 лв. Направихме си изследвания в болницата и се оказа, че диагнозите, поставени от клуба, са измислени от дамите вероятно с цел печалба.
Написахме тази статия от хуманитарна гледна точка. Народът ни е толкова беден и изтормозен, че не бива да се хваща на такава въдица.

Б. Р. Писмото е написано от две жени, които пожелаха да останат анонимни /имената им се пазят в редакцията/. Готови сме да поместим и други становища на заинтересовани страни по проблема.

Leave a Reply