Новини, Шарен свят

И фирми ще помагат за организиране на празника на Самоков

Празник на Самоков`2009

От общинската администрация имат идея да се изпратят писма до всички фирми в общината с предложение всяка от тях да помогне с каквото може за организирането и провеждането на тазгодишния празник на Самоков.
Както е известно, празничен ден за града ни е 21 август, но различни културни, спортни и други изяви ще има през цялата седмица от деня на св. Богородица /чието име носят 4 от 5-те църкви в Самоков/ – 15 август, до 21-и.
На заседание на комисията за подготовка на празника, състояло се на 29 юни, нейният председател, кметът Владимир Георгиев предложи да се организира и любителска фотоизложба със снимки на наши съграждани, запечатали интересни моменти от празника през минали години. През последните две години много добре се приема от гражданите концертът с класическа музика на открито, като музикантите са на терасата на музея. Подобна изява се предвижда и това лято.
Обсъдени бяха и идеи за организиране на литийно шествие, за дефиле с мажоретния състав и духова музика. Стремежът на организаторите е на празника да има за всекиго по нещо.
Пак във връзка с тържествата ще бъдат извършени и някои хигиенни и благоустройствени работи, ще се създадат условия за допълнителна търговска дейност и др.
Стана ясно, че комисията ще заседава периодично, като отчита направеното и набелязва предстоящите задачи. В комисията са включени експерти от общинската администрация, местни депутати, ръководители на културни институции и др. До 23 юли окончателната програма за празника трябва да бъде готова.

Е. Георгиева

Leave a Reply