Други, Новини, Спорт, Шарен свят

Йорданка Белокапова скри пуловете от мъжете, спечели турнира по табла

Шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата /вляво/ и зам.-кметът Радослав Стойчев връчиха купата на шампионката Йорданка Белокапова

Самоковката Йорданка Белокапова спечели турнира по класическа табла за аматьори за купата на узо „Пломари”.
Турнирът се състоя на 6 юни на масите на кафене Envy /по-известно като „Киното”/. Майсторката на таблата бе наградена лично от зам.-кмета Радослав Стойчев. С победата си тя заслужи специална купа, пълен кашон с бутилки с марковото узо от 0.7 л и правото да участва на държавните финали, които ще се състоят на 4 септември в София.
Там среща ще си дадат най-добрите играчи на табла от 32 български града, в които се провежда състезанието. Националният шампион ще спечели и голямата награда – 5-дневна почивка за двама в Гърция.
На финала в Самоков г-жа Белокапова победи достойния си опонент Николай Околски, който пък заслужи от организаторите пълен кашон с бутилки узо „Пломари” от 0.5 л. Йорданка и Николай стигнаха финала след драматични партии по системата 2 от 3 победи. Финалистите се справиха със силна конкуренция – общо 80 състезатели, навършили 18 години, се пуснаха в нестандартния турнир.
Завършилите между 1-о и 8-о място получиха голяма табла за игра, а финиширалите между 9 и 16-о място бяха наградени с малка табла. Уникалното в случая е, че тези изделия са сътворени специално за турнира. Подаръци – шапки, химикалки, малки декоративни столчета, рекламни торбички, пък бяха осигурени за всички участници. Всички бяха почерпени от организаторите и с узо. В околното пространство голяма въздушна бутилка „Пломари”, плажни столчета и чадъри, както и гръцки хитове придаваха празнична морска атмосфера.
Любопитни минувачи, приковани от нестандартната обстановка на площада, се спираха, наблюдаваха и окуражаваха играчите, сред които имаше и много жени. За настроението на присъстващите пък се грижеше известният шоумен Димитър Туджаров-Шкумбата.
Предстои победителката Й. Белокапова да изиграе и демонстративна партия табла срещу кмета Владимир Георгиев. Предвижда се това да стане на 17 август, по време на изявите за празника на Самоков.

Турнирът предизвика сериозен интерес сред играчи и публика

Leave a Reply