Баскетбол, Новини, Спорт

Йордан Бозов: “Рилски” прогресира, в групата на „Еврочалъндж” сме с изравнени шансове”

Йордан Бозов. Снимка: Ивайло Андреев

Новият капитан на “Рилски спортист” Йордан Бозов бе най-търсеният играч за интервю след първата тренировка от предсезонната подготовка. Както винаги, Бозов уважи журналистите и отговори на зададените му въпроси.

– Г-н Бозов, както се чувствате в “Рилски спортист”?
– Развълнуван съм и съм щастлив, че съм част от тима. Това е клуб, който има много добра организация и състав, който през последните години градира не само откъм класиране, а и откъм възможности.
– Вие сега сте най-опитният играч в отбора…
– Действително е така. Затова ще помагам с каквото мога на момчетата. Има няколко състезатели, които идват веднага след като са завършили колеж и ще се сблъскат за първи път с европейски баскетбол. Ще им трябват по-опитни лица около тях, за да могат да преодолеят тази бариера. Надявам се с моя опит да успея да дам това, което съм свикнал да давам, и накрая всички да сме доволни.
– Имахте ли оферти от други клубове?
– Не искам да коментирам тази тема. Някои си мислят, че мотивите ми за трансфера в Самоков са финансови, но не е така. Не взех решението сам, все пак вече имам две малки деца и трябва да мисля и за тях. С пристигането ми в Самоков аз и семейството ми оставаме близо до София, което е много важно.
– Какви са шансовете на “Рилски” в дебютното му участие в турнира “Еврочалъндж”?
– Групата ни е изравнена. Хубаво е, че успяхме да избегнем силните отбори от Русия и турската лига, която се очертава като едно от най-добрите първенства в Европа. Шансове има за всеки от четирите състава. Зависи от това кой в какъв ритъм ще влезе и може би кой ще успее да спечели някоя и друга победа като гост.

Leave a Reply