Баскетбол, Новини, Спорт

Йордан Янков напусна клуба, ще търси късмета си другаде

Баскетболният треньор Йордан Янков вече няма да е част от „Рилски спортист”. Причината е, че двете страни не са се разбрали по условията на договора за новия сезон.
28-годишният спец изкара последните две години в школата на „Рилски”, като бе помощник-треньор на Росен Барчовски в мъжкия тим. Той водеше и втория отбор на самоковци в „А” група. През миналото лято пък бе скаут в щаба на Георги Младенов в мъжката селекция на България, а преди това и помощник на Людмил Хаджисотиров в националния тим за юноши до 18 години.
В кариерата си до момента Янков е бил още асистент на Александър Тодоров в „Балкан” през 2012 г., както и наставник в школата на „Ахил”. Като състезател той е играл за „Славия” и НСА, а след това се отдава на треньорския занаят.
Това лято младият и амбициозен специалист пък започна обучение в треньорския курс на „ФИБА Европа”. Като за начало той бе на европейското първенство за кадети в Литва, а впоследствие – на треньорски семинар в Белград, където трупа знания лично от легендата Саша Обрадович.

Leave a Reply