Баскетбол, Новини, Спорт

Кадетите – втори в група „В” на републиканското

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Баскетболистите на „Рилски спортист” записаха три победи и една загуба на държавните финали при кадетите /до 16 г./ в „Арена Самоков”. Нашите момчета се справиха с „Доростол” /59:39/, „Черно море” /73:53/ и „Овергаз” /66:54/, но паднаха от „Балкан”.
В първия двубой играта бе равностойна преди почивката, а във втория и третия домакините не оставиха шанс на съперниците си още от самото начало. Много деен и в трите двубоя бе Николай Стоенчев, който реализира съответно 22, 26 и 17 точки.
Добра форма показаха и съотборниците му Денис Иванов и Адриян Секулов, които реализираха низ от красиви кошове. Представянето на тима бе оценено високо от публиката в залата, която не спря да подкрепя своите момчета.
Между победите над „Черно море” и „Овергаз”, „Рилски спортист” бе победен от хомогенния тим на „Балкан” /Ботевград/ – 48:67.
Във временното класиране възпитаниците на Емил Борисов са втори в група „В” с актив от 7 точки и точково съотношение 248:213. Със същия точков актив са и отборите на „Балкан” и „Черно море Евроинс”.
Днес от 18 ч. „Рилски” среща „Шампион 2006”.

Leave a Reply