Баскетбол, Новини, Спорт

Кадетките в група с “Балкан”, “Септември” и “Шампион” на финалите

“Рилски спортист” попадна в една група с “Балкан”, “Шампион 2006” и “Септември” /Сф/ на финалите за кадетки до 16 години, които ще се проведат между 3 и 6 юни в столичните зали “Арена Армеец-2” и НСА. В другия поток пък се събраха отборите на “Монтана”, “Асеновец”, “Черно море Одесос” и “Левски”.
Първите два тима от всяка група се класират за полуфиналите, а останалите състави ще си оспорват местата от 5-о до 8-о.
В първия кръг самоковки ще се изправят срещу “Балкан”, следват сблъсъци с “Шампион” и “Септември”. При добро стечение на обстоятелствата и липса на тройна въртележка на момичетата на Красимира Банова ще са им необходими две победи, за да попаднат сред четирите най-добри отбора в страната.
В редовния сезон момичетата ни записаха положителен актив – 9 победи и 5 загуби /в група с “Монтана”, “Черно море”, “Балкан”, “Левски”, “Асеновец”, “Септември” и “Шампион”/, като не успяха да стигнат до успеха единствено срещу “Шампион” и “Черно море Одесос”.
На републиканското първенство през миналата година, състояло се в “Арена Самоков”, “Р. спортист” стигна до второто място и сребърните медали, след като в спора за титлата падна с 50:71 от бъдещия първенец “Черно море Одесос”.

Leave a Reply