Баскетбол, Новини, Спорт

Кадетките ще спорят с „Черно море” и „Доростол” за място на финалите

Четири квалификационни турнира ще определят финалистите на държавното първенство по баскетбол за кадетки /до 16 г./. Надпреварите ще се проведат във Варна, Бургас, София и Монтана. „Рилски спортист” попадна в потока, който ще играе в Морската столица. Там момичетата на наставниците Борислав Трифонов и Маргарита Маринкова ще премерят сили с домакините от „Черно море” и „Доростол” /Силистра/, като за републиканските финали продължават първите два тима.
Интересното е, че по програма и трите мача в зала „Христо Борисов” ще се играят в един ден – сряда, 24 май. Първо – от 10 ч., на паркета ще излязат варненки и силистренки. Следващият двубой – между „Доростол” и „Рилски”, е насрочен за 13 ч., а от 16 ч. самоковки ще играят с „Черно море”.
Привържениците на баскетбола в града ни очакват нашите момичета да си осигурят място на държавните финали, тъй като в тази възрастова група все още се състезават някои от момичетата, натрупали голям опит с девическия състав на „Рилски” в „А” група – Християна Николова, Ивана Николова, Християна Гърлянова, Мартина Здролова и Теодора Станоева.

Leave a Reply