Новини, Политика

Какви бяха резултатите от миналите местни избори

В навечерието сме на поредния вот за местна власт, който ще се състои следващата неделя, на 23 октомври. Интересно е сега да си припомним какви бяха резултатите от миналите местни избори, проведени преди 4 години – през есента на 2007 г.
Тогава най-много гласове получи и стана кмет на общината за втори мандат Ангел Николов. На втория тур за него гласуваха 51,4 % от избирателите срещу 48,6 % на основния му опонент Ангел Немов.
Двамата се бяха представили най-добре на първия тур, където за Николов /БСП/ бяха подадени 4369 гласа, а за Немов /Движение нашата община/ – 3137. Третото място бе за Александър Методиев-Сали /ДПС-Евророма/ – 3097, четвъртото – за Цветан Сичанов /ГЕРБ/ – 2948. Следваха Красимира Ковачка /ЛИДЕР/ – 2343, Петър Гуцалски /”Атака”/ – 1364 гласа и др.
В 29-членния Общински съвет бяха избрани представители на 8 политически сили: по 6 от БСП и ДПС-Евророма, 5 от ГЕРБ, по 3 – от Движение нашата община, ЛИДЕР и “Атака”, 2 от НДСВ и 1 от “Зелена България”.
За кметове на села тогава бяха избрани 8 представители на БСП, 4 – от Българска социалдемокрация, по 2 – от “Атака” и “Движение нашата община”, по 1 от НДСВ, СДС, ВМРО-БНД и ОБН “Целокупна България”, ГЕРБ, БЗНС и независим.
В двете най-малки села по-късно Общинският съвет назначи кметски наместници.

Leave a Reply