Какви са очакванията за зимните спортове този сезон?

Зимният сезон беше много сериозно дискутиран през последните няколко месеца. Мнозина най-вероятно са разбрали, че Ангела Меркел изразила сериозни безпокойства и настоявала зимният сезон да се забави или дори да се отложи чак за 10 януари. Разбира се, подобни предложения бяха срещнати с упорство и както се досещаме, някои страни бързо заявиха, че подобни предложения не само няма да се разглеждат, но и няма да спрат зимния сезон.
 Следвайки този пример, можем спокойно да заявим, че зимният сезон в България ще се състои, при това със спазване на всички възможни мерки, които официално вече са предписани. Меркел се притеснявала особено за повторно избухване на заразата, която стартира от австрийския курорт Ишгъл, но както се досещаме, нейните предложения са особено закъснели. В момента всички членове на туристическия бизнес спазват всички изисквания и са готови да повишат нивата на сигурност.
Що се отнася до родните курорти, които всяка година приемат не само туристи от цял свят, но и се славят с особено качество, можем да бъдем сигурни, че отговарят на всички необходими изисквания, като последното е потвърдено дори от Министерството на туризма. Разбира се, очаква се и от самите гости да спазват същите мерки, за да може всички да се насладим на един хубав и безпроблемен сезон по време на зимната почивка. Не трябва да забравяме, че курортите ни са желана дестинация за цяла Европа, а гостите винаги повтарят визитата си по редица причини.
Зимните ни курорти продължават да доставят необходимото качество. Как обаче стои ситуацията със зимните спортни дисциплини. Както можем да забележим, стартът вече е официално е даден, въпреки притесненията на страни като Германия.Зимните спортни дисциплини могат да се похвалят с особен интерес и редица букмейкъри вече приемат прогнози за предстоящия сезон. Можем да разгледаме с интерес и вниманието на оператори като бет365, където ще открием и цяла секция със зимни спортове. Експертите предлагат още информация за bet365, както и интересен поглед над зимните дисциплини, които предстоят в Европа. На 27 ноември стартира крос-контри ски дисциплината, в която атлетите трябва да преминават много сериозни разстояния и вече имаме официалните победители.
Сезонът стартира във Финландия и вече можем спокойно да заявим, че е приключил, а следващата дестинация е Норвегия, където скиорите ще премерят сили в ледената прегръдка на 30-километровия норвежки снежен курс. Финалът на тази дисциплина ще завърши следващата година през март, а финалната дестинация е Пекин. Почитателите на ски скоковете също могат да си отдъхнат, сезонът, който ще посети няколко страни, включително и Китай, официално е започнал своя старт.
Можем да забележим, че на 22 ноември Полша официално даде зелена светлина. В програмата можем да забележим, че атлетите ще посетят Норвегия, Германия, Дания, Финландия, Китай, Румъния и Русия. Финалът на ски скоковете ще бъде на 28 март в Русия. Световната купа по сноуборд започва през януари следващата година и можем да забележим, че страните домакин ще бъдат Австрия, Италия, Франция, Германия и Дания.
Най-вероятно се чудите дали зимните спортове все пак ще стигнат до България. Отговорът е: да! Официалната програма на алпийската ски дисциплина е официално обявила, че Банско ще посрещне най-добрите атлети и за пореден път ще се превърне в част от толкова престижен турнир. На 27 и 28 февруари следващата година ще забележим, че в програмата на шампионата присъстват България, Норвегия, Русия и финалът ще се проведе в Швейцария.
Разбира се, на този етап стартът е даден и програмата се изпълнява стриктно. До тогава можем само да се надяваме, че мерките ще се спазват и не само професионалните атлети ще могат да се насладят на висотата, която предлагат нашите курорти. За жалост програмата е значително по-скромна, имайки предвид по-сериозните участия през изминалите сезони. Очакваме по-добри дни за зимния сезон в България и се надяваме да върне заслужената стара слава на престижна локация за провеждането на турнири с такъв престиж.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*