Новини, Образование, Обяви

Какво да учим? “Кетъринг” в Гимназията по туризъм!

В Професионалната гимназия по туризъм се изучава специалността „Кетъринг”. В сферата на ресторантьорството „кетъринг” е най-популярната специалност и една от най-бързо развиващите се дейности. Кетъринг е не само осигуряване на храни и напитки, а означава и доставяне, обслужване, полагане на грижа, старание, задоволяване; цялостно подготвяне и осъществяване на тържества, коктейли, вечери, конференции.
Както в страната, така и в града ни и в Боровец има недостиг на кадри с тази специалност. Обучението в Гимназията по туризъм осигурява сериозна подготовка в областта на ресторантьорството, технологията на кулинарните изделия, организацията на обслужване, професионалната етика и туристическото поведение, естетиката и дизайна, сомелиерството, информационните технологии в туризма.
При учебната и производствената практика у младите хора се възпитават новаторство и творчество и се формират професионални умения, младежите отблизо се запознават с отделните етапи при организирането на детско парти, сватбено тържество, тематична маса, фирмено парти, тиймбилдинг и др. Учениците участват и в състезания. Наши ученици неведнъж са заемали призови места на регионално ниво. Провеждат се практики в Боровец и в Самоков, в хотели и ресторанти, като учениците се запознават с новостите на основата на традициите.
Младежите получават сериозна подготовка по два чужди езика, както и стабилна компютърна грамотност, отлична подготовка по всички предмети. Всичко това води и до успех при кандидатстването във ВУЗ.

Leave a Reply