Новини, Статии, коментари, Шарен свят

Как да обикнем себе си

1. Престанете да се критикувате. Критиката никога никого не променя. Приемете се именно такива, каквито сте. Когато се критикувате, вашите промени са негативни. Когато се одобрявате, вие се променяте позитивно.
2. Прекратете да се заплашвате, да се тероризирате с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Намерете за себе си такъв образ, който ви е приятен, и незабавно превключете от плашещи мисли към приятни.
3. Бъдете великодушни, добри и търпеливи. Бъдете великодушни към себе си. Бъдете добри към себе си. Бъдете търпеливи, тъй като усвоявате нов начин на мислене. Отнасяйте се към себе си като към наистина любим човек.
4. Бъдете добри към разума си. Да ненавиждате себе си – значи да ненавиждате своите мисли. Не си струва да правите това. По-добре ги променете.
5. Хвалете себе си. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете себе си колкото може повече. Казвайте си колко добре се справяте с всяка дреболия.
6. Подкрепяйте себе си. Намерете начин да се подкрепяте, обръщайте се към приятелите си и им позволявайте да ви помагат. Напълно естествено е да помолите за помощ, когато се нуждаете от нея.
7. Отнасяйте се с обич към своите недостатъци. Осъзнайте, че сами сте ги създали, за да удовлетворите някакви свои потребности. Сега търсите нови позитивни пътища за удовлетворяване на потребностите си. Така че нежно се освобождавайте от старите негативни стереотипи на поведение.
8. Грижете се за тялото си. Научете се да се храните правилно. Каква храна е необходима на тялото ви за поддържане на оптимална енергия и жизнеспособност? Разучете физически упражнения. Кои от тях ви доставят удоволствие? Нежно обичайте и ценете храма, в който живеете.
9. Работете с огледалото. Често гледайте в очите си. Проявявайте чувство на нарастваща обич към самите себе си. Като гледате в огледалото, прощавайте на себе си. Поне веднъж на ден си казвайте: «Обичам те. Действително те обичам».
10. Направете всичко това още сега. Не чакайте, докато се наредят нещата, докато отслабнете, намерите нова работа или създадете нови връзки. Започнете веднага и правете всичко, което зависи от вас.

Превод:
Надежда Георгиева

Leave a Reply