Новини, Обяви, Статии, коментари, Шарен свят

Как да се помогне с дарения на новия храм

В момента сме в дарителска кампания за строителството на новия самоковски храм „Св. Пантелеймон”. Чудесна е идеята в най-големия квартал в града ни – „Самоково”, в близост до болницата, да се изгради нова църква. В Самоков от век и половина не е имало такъв градеж. А и последните събития показват каква голяма нужда имаме от опазване и съхраняване на моралните ценности. Те са нужни и на вярващи, и на атеисти.
Знаем колко трудно е да се събират дарения в днешното бедно време. Точно затова подсещаме, че преди няколко години по подобен начин започна събирането на дарения за строителство на храм на патрона на града ни свмч Симеон Самоковски. Определено бе място в централната градска част, то бе и осветено /друг е въпросът дали е най-подходящото/.
Минаха се десетина години от тогава, там нищо не бе направено, но доколкото знаем, от дарения за този храм на бизнесмени са набрани известни средства. Ако е така, не е ли възможно тези пари да се пренасочат за строителството на новия храм? Така или иначе, пак ще се извърши едно подобно богоугодно дело. А и ще се подпомогне по-бързото изграждане на новата черква. Иначе, при днешния недоимък, и новото строителство може да се проточи…

Група граждани

Leave a Reply