Как ще се почива през новата година

През тази година, съгласно решение на парламента, ще се почива само в деня на съответния официален празник, а ако той е в събота или неделя, понеделникът съшо ще е неработен. По тази причина сега и денят след Нова година – 2 януари, понеделник, беше почивен ден.
Когато пък официален празник се падне през седмицата, ще се почива само в съответния ден, сливането на почивни дни и отработването в събота отпадат.
По три почивни дни ще имаме около 3 март, 1 и 6 май и 22 септември – от 3 март /петък/ до 5 март /неделя/, от 29 април /събота/ до 1 май /понеделник/, от 6 май /събота до 8 май /понеделник/, от 22 септември /петък/ до 24 септември /неделя/. Около Великден – 16 април, ще се почива 4 дни – от 14 до 17 април включително /петък, събота, неделя и понеделник/, а по Коледа – пет дни: от 23 до 27 декември – събота, неделя, понеделник, вторник и сряда. Останалите официални празници през годината се падат през седмицата и тогава ще се почива само в съответния ден. 24 май е сряда, а 6 септември е в сряда.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*