Култура, Новини

„Камбанки”-те на читалище „Младост” – сред най-добрите на Балканския фестивал на руската песен

Певци от читалище „Младост” участваха на 24 ноември в Петия Балкански фестивал на руската песен, състоял се в Руския културно-информационен център в София.
Детският състав на музикалната формация “Камбанки” към читалището – Маргарита Бочева, Марина Бочева, Натали Николова, Кристиян Трифонов и Мария Рангочева, се представи отлично. Публика и жури приветстваха изпълненията им. Нашите млади певци се наредиха сред призьорите от общо 50 участващи състави както за изпълнението си, така и по отношение на произношението и заслужиха висока оценка и от любезните домакини.
Маргарита Бочева завоюва второ място и медал за песен от филма “Моана”, Марина Бочева се класира трета и също получи медал за песента “Мама”, а Мария Рангочева бе удостоена със специалната награда за “Чибурашка”. Поощрителни награди бяха признанието за Натали Николова за “Маленкая страна” и за Кристиян Трифонов за “Мне мама тихо говорила”. Тези млади певци вече са утвърдени като едни от най-добрите изпълнители на руски песни в България.
Поканата за участие във фестивала дойде от Марина Шуманова, председател на самоковския руски клуб „Малахит”.
Самият фестивал бе организиран от Координационния съвет на руските сънародници, федерация “Съюз на сънародниците” и Националното общество “Заедно с Русия” с подкрепата на посолството на Руската федерация у нас, Министерството на външноикономическите и международните отношения на столицата Москва и представителството на федералната агенция “Россотрудничество” в България.

Лилия Шуманова
председател на читалище “Младост”

Leave a Reply