Новини, Шарен свят

Камери, глоби и конфискация ще ограничават „диво сметище” край града

За пореден път Общината организира почистване на пространството на север от града ни, на мястото на бившия завод „Любчо Баръмов”, което периодично се превръща в импровизирано бунище. Събраните боклуци ще бъдат извозени.
Вече е почистен съседен проблемен терен, който е определен за депониране на земни маси. В района има и много частни имоти. На собствениците им от Общината са дадени предписания да си почистят местата и да ограничат достъпа до тях, за да не се изхвърлят там боклуци.
Последното почистване в тази северна част на града е било само преди около месец. Необходимостта от сегашната нова акция показва, че са необходими по-решителни мерки за опазване на чистотата на тези терени, където е и един от вход-изходите на града ни.
Във връзка с това се предвижда там да се поставят табели, забраняващи изхвърлянето на отпадъци и посочващи размера на глобите, които ще се налагат. Ще бъдат монтирани и камери за идентифициране на нарушителите. По този повод кметът Владимир Георгиев е поискал и съдействието на полицията. Нарушителите не само ще бъдат глобявани, но и ще им се конфискуват превозните средства.
Предстои до края на седмицата да се почистят и „дивите сметища” край Боричо и над моста на Бистрица.

Leave a Reply