Зимни спортове, Новини, Спорт

Камил Стох триумфира на „Четирите шанци”, Влади Зографски остана извън топ 30

Камил Стох спечели 69-ото издание на най-престижния турнир по ски скокове в света – „Четирите шанци”. Това стана факт вчера, 6 януари, когато полякът триумфира в последното състезание от веригата в Бишофсхофен, Австрия. 33-годишният скачач записа опити от 139 и 140 метра и дори заслужи няколко максимални оценки за стил от съдиите. Така Стох си осигури феноменална преднина от над 20 точки пред Мариус Линдвик от Норвегия и Карл Гайгер от Германия, които завършиха съответно на второ и трето място.
Българският представител в проявата Владимир Зографски преодоля с лекота квалификациите на 5 януари, но не успя да повтори доброто си представяне и по време на официалния старт, където зае 44-о място. Самоковецът загуби спора за място във втория кръг с норвежеца Даниел Андре Танде след като постигна едва 116.5 метра срещу 131.5 метра на своя опонент.
В крайното класиране за „Четирите шанци” Зографски завърши на 40-о място, което е и четвъртото му най-добро постижение досега. Победителят Стох продължи полската доминация след миналогодишния триумф на сънародника му Давид Кубацки, който сега зае третото място. Между двамата поляци пък се вреди Карл Гайгер.
Лидер в генералното класиране за Световната купа е Халвор Гранеруд със 768 точки, следван от Маркус Айзенбихлер от Германия с 584 и Камил Стох с 508. Владимир Зографски заема 64-о място с едва два пункта в актива си.

Leave a Reply