Камион изсипа строителни отпадъци върху почистено сметище

Цял камион със строителни отпадъци бил изсипан върху почистеното сметище южно от околовръстния път, в северната част на града ни, буквално часове след като то бе почистено в края на миналата седмица в рамките на инициативата „Да изчистим България заедно”.
По този повод от Общината казаха в понеделник, че ще направят необходимото, за да се прекрати достъпът на коли до този невралгичен терен, който неведнъж е почистван и след това отново замърсяван. Последното почистване преди дни бе извършено с помощта на фирмите „Главболгарстрой”, „Лобутов МЛ”, „Дилбран”, ЕТ „Емил Николов” и „Хидростроител ПА” ЕООД.
В почистването на 4 юни на града и района се включиха служители от общинската администрация, Държавното горско стопанство и други граждани, но като цяло участието на жителите на Самоков не бе масово. Иначе бе създадена организация за снабдяване с чували и ръкавици чрез фирмите „Монтажи 64”, „Рова”, „Тренчев” и др.
На самоковска територия – край яз. „Искър”, в м. Авала, след Ново село, работиха и инициаторите на националната кампания от „БТВ Медия груп”. Начинанието се проведе тази пролет за шеста поредна година, като бе посветено на Световния ден на околната среда 5 юни.
За разлика от друг път, по данни на общинската администрация, сега по-активно е било участието на местните жители в почистването на селата от района – най-вече в Бели Искър и Доспей, както и в Говедарци, Белчин, Ковачевци, Горни Окол и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*