Кампанията на БСП бе открита с участието на Калфин и Чакърдъкова

„Да спрем заедно онези, които ни лъжат, че всичко върви добре. Да им кажем, че България може да изглежда по друг начин” призова кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин стотиците самоковци, събрани на площад «Захарий Зограф” при откриването на предизборната кампания на 29 септември. Калфин добави, че заедно с кандидата за вицепрезидент Стефан Данаилов ще използват всички инструменти на президентската институция, за да върви България по пътя, където грижата за хората и за тяхното всекидневие е на първо място.
В началото изпълненията на пловдивската танцова формация «Елика» накараха мало и голямо да затаи дъх и да не откъсва поглед от сцената.
След първата приятна изненада следваше още по-голяма – представянето на кандидатите за кмет на общината, общински съветници и кметове на села бе направено по модерен начин. Голямата видеостена, разположена на сцената, позволи на хората и от по-далеч да видят и да чуят избраниците на БСП.
Черешката на тортата бе появата на малчуган, който заяви, че е бъдещият кмет на града, но предложи до това време да го замества Владимир Георгиев. По подобен начин момиче връчи поръчението си на председателката на Общинския съвет на БСП Силвия Стойчева, която представи кандидат-общинарите. Събралите се бяха сърдечно приветствани от Вл. Георгиев.
Малко по-късно звездата на българската народна музика Николина Чакърдъкова изпробва на живо издържливостта и танцовите умения на Ив. Калфин, като го поведе на хоро, от което той не се пусна повече от половин час. «Който се е хванал на президентското хоро, го играе докрай и нашите политици тук знаят това”, обяви по микрофона Чакърдъкова и не разреши на тъпанджията и оркестъра да спрат да свирят.
За да подкрепят Калфин, на мъжкото хоро се хванаха и Кирил Добрев, и кандидат-кметът Георгиев.
Кандидат-президентът пък се амбицира да не се изложи със стъпките, защото „откъдето е жената, оттам е и родата”, както сам обяви пред множеството Калфин. Известно е, че съпругата му Цветанка е с корен от Самоков.
„Малко са хората с толкова качества, с които можем да се похвалим. За щастие този мой приятел е кандидат за президент и имаме шанс такъв човек да ни представя пред целия свят”, каза още Чакърдъкова, която е сред първите членове на клуба за подкрепа на кандидатурата на Калфин за президент.
„Когато човек чуе такива думи, му става топло на сърцето. Гледал съм в цяла Европа как хората стават и със затаен дъх гледат и слушат Николина. Да си жива и здрава”, отвърна Калфин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*