Новини, Политика

Кандидат-кметът Камелия Ангелова: Ред е на младото поколение, което има истински Работещи иДЕИ!

„Моето уважение към бившите управници и настоящи политици, но видяхме на какво са способни, благодарим им за усилията, но смятам, че потенциалът им вече е изчерпан. Затова им пожелавам едно достойно оттегляне! Сега е ред на младото поколение да поеме инициативата в свои ръце и да изгради бъдещето си такова, каквото на него му харесва, адекватно на динамичните икономически, политически и социални процеси, протичащи в едно глобализирано общество. Да постави нови основи в местната политика и да даде подем на местната икономика, да раздаде всичко от себе си, за да възроди престижа на това културно средище, чиито потомци сме, но за което знаем само от летописите.” Това каза кандидатът за кмет и водач на листата на „Движение за европейска интеграция” в Община Самоков – Камелия Ангелова на провелата се в сряда среща с жители.
„Нямам опит в политиката, но и тази думичка съдържа толкова много негативно съдържание в себе си, че отчитам това по-скоро като положителна предпоставка за една успешна кметска кандидатура, отколкото като недостатък!”, допълни Камелия Ангелова пред множеството събрали се граждани в читалище-паметник „Отец Паисий-1859” и представи кандидатурата си. „Само на 32 г. съм, но за тази си възраст, считам, че съм постигнала не малко. Завърших престижната самоковска гимназия „Константин Фотинов”, с профил математика и английски език. Притежавам магистърска степен по „Право” и съм бакалавър по „Публична администрация”. Започнах кариерийното си развитие в община Самоков, като юрисконсулт, където и понастоящем работя вече четвърта година. Родих и отгледах 2 прекрасни дъщери, които сега са на съответно 9 и 12 г. От почти 15 г. съм омъжена за Димитър Ангелов, известен състезател по ски алпийски дисциплини от близкото минало, с множество отличия у нас и в чужбина”.


На събитието също бяха представени издигнатите от ПП ДЕИ кандидати за общински съветници – Ефтим Кьосев, Антон Шуманов, Боряна Миланова, Мария Митева, Маринела Стратиева, Петрунка Тричкова и Славка Попова.
Кандидатите изложиха своите „Работещи иДЕИ” за развитието на Община Самоков. Удостоверение за тяхното реално желание за промяна на статуквото и подобряване условията на живот за жителите на общината, бе заключителната част от събитието – срещата „Възможностите за развитие и пропуснатите ползи при усвояването на евросредства за Община Самоков”. На нея присъстваха утвърдени експерти в областта на реализацията на проекти по европейските програми, преработката на битови отпадъци и туризма. „Отпадъците не бива да бъдат третирани като проблем, защото при правилното им оползотворяване те могат да носят допълнителни материални ресурси и приходи за общината”, каза ръководителят на експертен екип Димитър Хаджиниколов. „Когато вляза в общинското управление, ще работя за оптимизиране на съществуващия проект за Община Самоков, за да бъдат отпадъците не само депонирани, но и преработвани. Това може да стане, посредством изграждането на специални инсталации по модерни и екологосъобразни технологии, при най-изгодни икономически условия. Реалното решаване на този значим проблем ще осигури по-добро качество на живот за гражданите, устойчива околна среда и нови работни места.”, допълни Камелия Ангелова. Кандидатът за кмет заключи с целите на своята платформа: „Вярвам, че в такива моменти, когато се решава бъдещето на града ни, трябва да загърбим различията си и да се обединим, за да успеем всички ние да имаме висок стандарт на живот, отговарящ на европейския, подходящи равни възможности за личностно, кариерийно и бизнес развитие, образование и здравеопазване на европейско равнище, условия за насърчаване на заетостта, да живеем в досег с чиста и запазена природа!”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply