Други, Новини, Спорт

Капитанът Бозов и американецът Бенерман “висят” за мача в Плевен

Йордан Бозов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Двама от играчите на “Рилски спортист” – Йордан Бозов и новото попълнение Камерън Бенерман, са под въпрос за предстоящото гостуване на “Спартак” /Пл/ в неделя.
Капитанът Бозов се разболя часове преди дербито с “Ямбол” в последния кръг и не можа да помогне на съотборниците си да се преборят за победата. 35-годишният ветеран е подложен на активно лечение, като медицинският щаб постоянно следи неговото възстановяване.
Бенерман пък получи възпаление на коляното на една от първите си тренировки с тима, което му попречи да направи официален дебют за “Рилски”.
“Смятам, че Камерън ще повиши класата на състава, затова сме го взели. Има нужните качества и опит в Европа. Определено ще ни е от полза”, изчетка янкито старшията Росен Барчовски.
Наставникът допълни, че все още не може да се съвземе от загубата от “Ямбол”.
“Отдавам неудачите ни напоследък на напрежението, което тегне върху нас. Знаехме, че трябва да спечелим мача с ямболии, за да излезем от дупката. Опитах се да вкарам спокойствие в отбора, но явно не съм успял”, откровен бе специалистът.
Барчовски заключи, че за да дойдат успехите, е нужно подопечните му да подобрят играта в защита и повече да залагат на отборната игра и дух.
Два кръга преди края на първото завъртане в Националната баскетболна лига “Рилски спортист” продължава да е 6-и с отрицателен баланс от 6 победи и 8 загуби. Тимът ни изостава с 4 точки от третото място, което в момента заема намиращият се в отлична форма състав на “Балкан”.

Leave a Reply