Други, Новини, Спорт

Каратеките Мария Чепилова и Мартина Хаджийска станаха втори в Европа!

Самоковките Мария Чепилова и Мартина Хаджийска завоюваха сребърни медали в своите категории на европейското първенство по карате киокушин за юноши и девойки на Световния киокушин съюз, състояло се между 16 и 18 март в Берлин! Нашите момичета демонстрираха най-доброто от себе си в битките на татамито в столицата на Германия и логично се поздравиха с престижните класирания и вторите места в цяла Европа.
Чаровните представителки на самоковския клуб “Сатори” с треньор сенсей Румен Санкийски завоюваха медалите си при девойките до 17-годишна възраст. Хаджийска срещна на финала при 65-килограмовите съотборничката си в националния отбор Мариела Любенова /”Левски”/, докато Чепилова не успя да се справи със съпротивата на Роберта Вегербауер от Унгария в категорията на девойките над 65 килограма.
Българските бойци грабнаха общо 13 отличия – 5 златни, 2 сребърни и 6 бронзови, което им отреди трето място в класирането по нации след тимовете на Русия и Казахстан. В надпреварата се включиха над 550 каратеки от 24 държави.

Leave a Reply