Атлетика, Новини, Спорт

Каролина Аджова и Вивиан Кръстева – държавни шампионки /ВИДЕО/

Каролина Аджова на върха на почетната стълбичка. Снимка: www.atletikabg.com

Самоковските атлети спечелиха два златни, сребърен и бронзов медал от държавния шампионат на закрито, състоял се в Добрич /зала „Добротица”/.
Каролина Аджова се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като пробяга най-бързо състезателното разстояние от 60 метра при момичетата под 16 г. Тя постигна личен рекорд на финала с време 8.07 сек., като успя да изпревари с 14 стотни втората Зорница Нейкова от „Черно море”. Аджова се пусна и в бягането на 200 м, където остана на пето място с 27.36 сек.
Другата „златна” състезателка на клуб „Рилски атлет” в Добрич бе Вивиан Кръстева. Талантливата ни спортистка спечели трибоя за момичета под 14 г., постигайки лични рекорди и в трите дисциплини. Вивиан пробяга 60 м за 8.89 сек., 600 м за 1.48.9 мин., а на дълъг скок постигна 4.43 м. Така тя събра 179 точки и успя да изпревари със 7 пункта Ирина Парушева от Варна.
Веселина Алинска грабна сребърното отличие в бягането на 800 м при девойките старша възраст. Веси остана на секунда зад шампионката Елена Борисова от „Лудогорец” /Разград/. Десето време в същата категория даде друга състезателка на „Р. атлет” – Емануела Тодорова. Алинска и Тодорова пропуснаха възможността да спечелят и по един бронзов медал, след като завършиха на четвърто място съответно при бягането на 400 м и 1500 м.
Трето място и бронзов медал в бягането на 800 м при девойките младша възраст извоюва Симона Терзийска. Тя пробяга дистанцията за 2.28.53 мин. Симона регистрира още едно престижно класиране, нареждайки се на пето място в бягането на 1500 м /5.12.73 мин./. Девета тук се класира Елен Благоева с време 5.34.40 мин.
Заслужава да се отбележи и седмото място в бягането с препятствия на 60 м при девойките старша възраст на Ангелина Механджийска, пробягала трасето за 11.5 сек.
Девойките /старша възраст/ на „Рилски атлет” постигнаха седмо място от 13 тима в щафетата на 400 м, давайки общо време от 4.29.59 мин. Щафетата ни в бягането на една обиколка /девойки младша възраст/ пък даде 11-о време с много близко време с изпреварилите я състави.
Първенството се радваше на изключителен интерес и всекидневно залата в Добрич бе пълна. В състезанията взеха участие и други представители на самоковския клуб. Главен треньор на „Рилски атлет” е Костадин Чифлиджанов.

Вивиан Кръстева

Leave a Reply