Картини на Георги Видинов украсиха библиотеката

В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 16 декември грейнаха картини на Георги Видинов. С 45 платна, повечето от които нови, художникът подреди своята 15-а самостоятелна изложба.
Шест са рисунките с маслени бои, останалите са акварели – изящни и ефирни или плътно наситени в цвят, но с преобладаващата „закачка” на жълто, червено и оранжево – за усмивка и лекота на душата. Най-много са пейзажите от околностите на родния край, рисувани от натура или по памет, светли и примамващи – лято, зима, къщи, пътеки… Няколко творби са с морска тематика и с усета за „сини пръски солена вода”, а в нежната зеленина на красиви горски кътчета се усеща свежестта и чистотата им.
При откриването гл. библиотекар Албена Ихтиманска подчерта удоволствието за пореден път тази красота да бъде показвана именно в библиотеката. Красота, за която посетители споделиха, че предизвиква много чувства – от носталгия до светлина.
Самият художник пък сподели, че е най-радостен, когато рисува.
Всяка нова рисунка за него е „мозайка от мимолетни вдъхновения”. Видинов благодари на присъстващите и добави, че съпричастността на ценителите на изкуството към неговите душевни откровения, изразени с четката, го насърчава за работата в бъдеще.
Подредените платна ще бъдат на разположение на почитателите на живописта до края на януари. Изложбата е и базар – цените са от 40 до 200 лв., а самите картини са подходящи за хора, които искат да направят красив и стилен подарък.

С. Александрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*