Катрина Бозова блести за България (до 14 г.) на турнир в Скопие

Теди Щерьова и Катрина Бозова от школата на „Рилски спортист” участваха с националния отбор за момичета до 14-годишна възраст в международен приятелски турнир по баскетбол в Скопие (2-5 ноември). Там младите българки записаха по две победи и две загуби в четирите си мача.
Нашите момичета започнаха участието си в своеобразното мини Балканско първенство с успех с 68:63 над домакините от Северна Македония. Най-полезна за тима на България в тази среща бе Катрина Бозова, която завърши с 20 точки, 8 борби, 5 асистенции, 6 откраднати топки и 3 чадъра!
Последва минимална загуба след обрат в края от Турция с 42:49. Отново най-резултатна за водения от треньорското дуо Лилия Георгиева – Теодора Петрова състав бе именно Катрина Бозова, която записа на сметката си 11 точки.
Самоковката бе сред най-дейните на паркета в северномакедонската столица и в последните срещи на България – загубата от Румъния с 62:69 и разгромният успех над Косово с 67:21, като и в двата случая Бозова се отчете с по 10 точки.
Турнирът в Скопие бе организиран по програмата на Фонда за младежко развитие на Международната баскетболна федерация. По същото време и на същото място се състоя и надпревара между 14-годишните момчета на 5-те държави. Родните национали победиха националните гарнитури на Турция, Румъния и Косово, като претърпяха само едно поражение – 55:60 от домакините от Северна Македония в първия си мач на турнира. Наставници на младите „лъвчета” са Веселин Веселинов и Ахилеас Зикас.

Можете да харесате