Катрин Тасева с 4 медала от старта за Световната купа в София

Снимка: www.lap.bg

Общо 6 медала спечелиха българските представители от старта за Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец” от 12 до 14 април.
Два от тях бяха дело на ансамбъла, който спечели за трета поредна година в София златото в многобоя, към което добави и сребро в съчетанията с два чифта бухалки и три обръча.
Голям триумф записа и родената в Самоков гимнастичка Катрин Тасева, която спечели четири отличия. Тасева тръгна с бронз в многобоя с получени 81.150 точки и най-висока оценка на бухалки. В последния ден от надпреварата 21-годишната грация добави и три сребърни медала от финалите на топка /19.950 т./, бухалки /20.650/ и лента /19.400/. Тасева се класира и за финала на обръч, където завърши с шести резултат.

Снимка: www.lap.bg

Това бе втори старт за Световнака купа през сезона. В първия – от 5 до 7 април в Пезаро, Италия, ансамбълът ни стана първенец на обръчи и бухалки и втори в многобоя. Катрин Тасева изигра „сребърно” съчетание с лента, а Боряна Калейн се окичи със сребро на топка и бронз в многобоя.

Делян Василев

Снимка: www.lap.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*