Крими, Новини

КАТ започна акция „Зима”

От 1 до 30 ноември полицията провежда своята традиционна акция „Зима”. В дните до 10 ноември усилията са насочени към велосипедистите, водачите на каруци и др. През следващата десетдневка ударението ще се постави върху поведението на пешеходците, водачите на автомобили и отношенията между тях. От 21 до 30 ноември пък ще бъде проверявана главно техническата изправност на автомобилите.
Втори ноември бе обявен за Ден на велосипедисти – жертви на пътя, 16 ноември – за Ден на пешиеходци – жертви на пътя, а 30 ноември – за Ден без водачи и пътници в автомобили – жертви на пътя.
По време на акцията, както и през целия есенно-зимен период, пътните полицаи ще контролират изправността на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на превозните средства. Наложително е слагането на зимни гуми. Ще се следи за носенето на светлоотразителни жилетки от велосипедисти през тъмната част от денонощието, извън населените места и при намалена видимост. Катаджиите ще насочат вниманието си и към водачите, които се движат с включени допълнителни светлини за мъгла, без да е налице намалена видимост, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Предвижда се да се вземат мери и за липсващи пешеходни пътеки и друга маркировка.

Leave a Reply