Крими, Новини

КАТ и сдружение „Отворена младеж” с акция за безопасно пътуване

Служители от „Пътна полиция” и доброволци от сдружение „Отворена младеж” организираха съвместна акция в града ни на 13 май с цел да се насърчи безопасното шофиране в навечерието на традиционните абитуриентски балове и началото на активния отпускарски сезон.
При операцията катаджиите провериха общо 44 моторни превозни средства и 51 души. За нарушения на Закона за движение по пътищата са санкционирани двама водачи, а акт за административно нарушение е съставен за липса на сключена застраховка „Гражданска отговорност”.
Междувременно Кристин Костадинова и Цветелина Савова от сдружението раздаваха на водачите листовки с препоръки за толерантно поведение на пътя и т. нар. стрес топки, които да използват като алтернатива за изпускане на напрежението зад волана.
Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно – 2014”, част от която бе акцията в града ни, се провежда в рамките на проект „Пътна безопасност”, подкрепен от Транснационалната програма на ЕС за сътрудничество в Югоизточна Европа, и ще продължи до 23 май.

Leave a Reply