Крими, Новини

КАТ няма да идва при катастрофи без пострадали

Служители на „Пътна полиция” няма да идват при леки катастрофи, без жертви и ранени. Това предвиждат нови правила, които вече са в сила.
При такива леки произшествия шофьорите трябва се разберат помежду си, като се попълва само двустранен констативен протокол, който се предоставя от застрахователя при сключване на “Гражданска отговорност” или при поискване, и участниците в злополуката се обаждат на застрахователите.
Когато няма разбирателство, се вика КАТ за определяне на виновния шофьор. Когато единият водач се усъмни, че другият участник в инцидента е в нетрезво състояние, също е добре да се повика КАТ.
По принцип „Пътна полиция” ще пристига на местопроизшествието, ако има жертви или пострадали, а също ако единият от водачите няма книжка или пък ако участниците в катастрофата са повече от двама, тъй като тогава няма как да се попълни двустранен протокол.
Катаджиите ще идват и в случаите, когато произшествието е предизвикало задръстване на платното за движение; когато в злополуката участва автомобил, който носи опасен товар; когато инцидентът е с един участник и колата не е в състояние да се придвижи на собствен ход; когато в злополуката участва моторно превозно средство с чуждестранна регистрация, а също и когато произшествието е с участие на автомобили на армията или на други въоръжени сили.

Leave a Reply