Китайска делегация пристига на официално посещение в Софийска област

Правителствена делегация от провинция Джянси, Китайска народна република, водена от вицегубернатора г-жа Ву ще посети областния управител на Софийска област Илиан Тодоров с цел опознаване на областта и възможностите за сътрудничество между Софийска област и 46 милионната китайска провинция. Правителствената делегация се състои от г-жа Жао – генерален директор на офиса за международните отношения на правителството в провинция Джянси, г-жа Лиу – генерален директор на департамента по търговия, г-жа Хуанг – заместник – генерален директор на департамент по култура и туризъм и служители в администрацията на правителството. В китайската делегация са включени и единадесет представители на бизнеса, водени от г-н Ли – заместник-генерален директор на офиса на международните отношения.
В Софийска област ще пристигнат г-н Шаобинг, вицегенерален мениджър на държавната минна компания Jiangxi Copper Corporation Limited, г-н Уонг Ксияопинг – вицепрезидент на университета Джянси по финанси и икономика, Чангинг – вице-генерален мениджър на държавната строителна компания CJIC, управяща активи за над 8 милиарда щатски долара.
Гости на Илиан Тодоров ще бъдат още президентът на хранителната компания Huangshanghuang Group Co.Ltd., г-н Лиу – председател на Silk Road Investment Co.,
г-н Хуанг – генерален мениджър на компанията, г-н Рао Деда – председател на Fenglin, професионален колеж по международна икономика и търговия, г-н Ян – вице-генерален мениджър на Riantea Co. и други.
Припомняме, че в края на миналата година Тодоров посети провинция Джянси по покана на губернатора И Лиан Хонг, където подписа намерение за споразумение за сътрудничество между Софийска област и Джянси в областта на инвестициите, търговията, селското стопанство, изграждането на основна инфраструктура, минно дело, горско стопанство, образование и култура.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*