Култура, Новини

Китарен звън зарадва самоковци в предколедната седмица

Какво по-добро начало на предколедната седмица от концерт на талантливи млади китаристи? Това се запитаха присъстващите на коледния концерт на ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов в иначе студената навън понеделнишка вечер на 18 декември в Младежкия дом.
Единадесет бързо работещи с пръстите и имащи усет към красотата в музиката младежи забавляваха и завладяваха изпълнилите залата гости. Борко – най-малкият китарист, „поведе хорото” с дуетно изпълнение с Хр. Христов на „Тиха нощ, свята нощ” и „Джингъл белс”. След него на „горещия стол” пред публиката седнаха Вики, триото, съставено от двамата Ивановци и Натали, както и големия секстет – Ивайло, Ванката, Митко, Таня, Венеса и Стефи. Изпод техните струнни музикални инструменти се „родиха” „Песента на кондора”, мелодиите от популярните филми „Карибски пирати” и „Кръстникът”, „Бяла тишина” на Георги Минчев, „Карнавал във Венеция”, „Подмосковски вечери” и т. н., и т. н.
Към концерта на своя учител по китара се присъедини и Георги Лазаров – сам вече преподавател на подрастващи, с двама от своите възпитаници – Денис и Ради.
Празнично украсената зала допълни усещането за една наистина романтична и вълнуваща вечер за меломаните.

Делян Василев

Leave a Reply