Китарен звън подслади самоковската Коледа /СНИМКИ/

Празничен концерт на китарен ансамбъл „Акустика” в Младежкия дом на 19 декември зарадва почитателите на този фин инструмент, докосващ и най-тънките струни на човешката душевност.
Един след друг на коледно украсената сцена излизаха по саме, в дует, трио и квартет младите таланти от школата с ръководител Христо Христов. Стефи и Митко, Веси, Ванката и Даниел, Ивайло, Таня, Венеса и Ванката, Нати, Вики, Иван и Симона показаха своя напредък, изпълниха немски, руски, испански, бразилски, американски и шотландски мелодии, етюди и прелюдии, валс и чарлстон, като зарадваха свои близки, роднини, приятели, познати и непознати, изпълнили залата. Ученикът Стефан Илиев, последовател на основателя и дългогодишен ръководител на „Акустика” Хр. Христов, пък бе довел свои възпитаници – Марио, Лъчко и Теодор, които също загатнаха за потенциала си.
„Китарата трябва да се обича като живо същество – в нея винаги ще намерим утеха в трудни моменти или пък ще ни стане още по-весело при хубави поводи”, романтично настроен бе самият Христо Христов.
След концерта бе даден ход на благотворителна акция под надслов „Да няма детенце без коледен подарък и усмивка” на клуб „Арт палитра” с ръководител директорката на дома Латинка Щъркелова. Сръчните участници в клуба бяха изработили красиви бижута и подаръчни кутии от „златната серия” /преобладаващият цвят на мънистата бе жълт/. Приходите от продажбата на артикулите ще бъдат дарени на децата от Центъра за настаняване от семеен тип, които заедно с директорката Иванка Соколова също се насладиха на живо на целия концерт.
Накрая председателката на читалище „Младост” Лили Шуманова изрази възхищението си от уменията на младите китаристи и ги дари с бонбони, като не пропусна да покани присъстващите и на коледното тържество на „Младост” в сряда, 21 декември, от 18 ч., в заведение „Тропикана”.

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1523472101016067

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*