Новини, Обяви

Класическа кухня – неизлизащата от мода интериорна тенденция

Интериорният дизайн далеч не се ограничава само до закупуването на мебели и подредбата им в помещението – преди всичко той е изкуство, целящо да съчетае личния естетически вкус с функционалността. Последното е особено важно при обзавеждането на нашата кухня – това е помещение, за което е основополагащо да е освен красиво, но и удобно.
Стиловете са действително отправна точка при спиране на избора относно как точно да изглежда бъдещата ни кухня. Разглеждайки интериорно списание например, всеки от нас би могъл да се вдъхнови – съществуват толкова много цветови комбинации и стилови насочености.
В днешната статия ни се иска да спрем вниманието си на класическия стил – той е толкова любим на мнозина, че няма никакви изгледи скоро модата му да отмине.

Кухня в класически стил – как да го постигнем?

Класическата кухня се определя като такава благодарение на излъчването, с което разполага – асоциираме я със стил, лукс и дори доза царственост. Един от начините, по които лесно бихте могли да се снабдите с кухня в този стил, е залагайки на мебели, които се характеризират с „по-тежък“ и аристократичен вид. Типично за този стил кухни е изборът на мебели в тъмната гама – вероятно многократно сте срещали изображения на махагонови шкафове и чекмеджета. Светлите кухни също биха могли да се приобщят към класиката – боядисайте определени участъци с по-тъмни или сивеещи акценти, за да наподобите така популярния сред любителите на стила „старинен ефект“.
Осветлението изиграва важна роля в обзавеждането на всяка кухня, независимо от това какъв е нейният стил. При класическите разновидности това, което съветват специалистите по интериорен дизайн и обзавеждане, засяга залагането на пищни полилеи. Класическият стил, както вече споменахме, предполага вашата кухня да изглежда царствена и аристократична. Какъв по-добър начин да внесем такова настроение в помещението от избора на полилей, категорично привличащ вниманието? За своята класическа кухня изберете такъв с опция за много крушки – светлината ще бъде ваш най-добър интериорен приятел, особено ако се спрете на тъмни материали при изграждането на корпусите, шкафовете и чекмеджетата.

Акцентите и декорациите при класическата кухня

Разбира се, говорейки за интериор, няма как да не споменем изключително важната роля на декорациите и акцентите.
Подходящи за този тип обзавеждане са богатите орнаментики. Чудесно бихте могли да интегрирате дръжки с богата украса в цвят старо злато например – това ще допринесе още повече за аристократичния стил и визия, които се стремите да постигнете в интериора си.
Удачен избор е и залагането на завеси – обзаведете прозорците си с тях, вместо с щори. По този начин подсилвате усещането за лукс в своята кухня.
Добрата новина е, че класическият или, още наричан, ретро стил се радва все още на голяма популярност. Това прави снабдяването с такава кухня наистина лесно, тъй като изборът от мебели, осветление и орнаментика е много богат. Класическата кухня ви обещава и да бъде на мода още дълги години – смело можете да заложите именно на този стил за дома си.

Leave a Reply