Други, Новини, Образование, Спорт

Класната Антонова за М. Чепилова: “Мария не се задоволява с написаното в учебниците, умее да разсъждава”

Мария Чепилова и Антоанета Антонова

Антоанета Антонова, класна ръководителка на световната шампионка по карате киокушин Мария Чепилова: “Мария не се задоволява с написаното в учебниците, умее да разсъждава”

Антоанета Антонова, класната ръководителка на Мария Чепилова, е дългогодишна преподавателка по български език и литература в ОУ „Христо Максимов”.

– Как посрещнахте вестта, че Мария е станала световна шампионка?
– Естествено, че бях много щастлива и моментално разгласих успеха на моята ученичка във фейсбук. Намерих и споделих нейни актуални снимки с купата и грамотата от турнира във Варна благодарение на майка й. Честитих и на Мария по интернет, а тя ми отвърна, че още не може да осъзнае какво се е случило.
– Как се представя в училище?
– Макар Мария да твърди, че й е трудничко в моите часове, аз смятам, че се представя отлично. Миналата година завърши пети клас с пълен отличен! Тя умее да разсъждава и търси правилния отговор от нейна гледна точка – не се задоволява с написаното в учебниците.
– Има ли други ученици от класа й, които спортуват?
– Да, имаме много добри спортисти в класа. Ето например Антон Томов, който се развива отлично в ските. Дамяна Йовчева също тръгна по неговите стъпки. Ивайло Кашинов пък тренира футбол в школата на Димчо Маринов. Имаме си и борец – Николай Кръстев.
– Ще организирате ли тържество за световната шампионка?
– По този повод имах среща с директорката Венета Симитчийска. С нея се разбрахме да наградим Мария на тържеството ни през май, което ще е посветено на нашия патрон.

Leave a Reply