Клисура има вече чиста питейна вода

След многогодишно ходене по мъките най-после жителите на Клисура ще се радват на чиста питейна вода в чешмите си. През тази седмица новото водохващане бе пуснато в действие и така бе преодолян най-големият проблем на селото през последния четвърт век.
След доста трудности и перипетии през м. г. Общината наема фирма „Аква тера Консулт“, която извършва проучвания. Както уточниха от общинската администрация, направен е бил сондаж с достатъчно висок дебит за ново водохващане на селото. С отпуснатите от Общината близо 50 хил. лв. е бил изграден сондажен тръбен кладенец. Преодолени са били и трудности, свързани със собствеността на имота. След полагане на кабелите електрическата система е присъединена към мрежата на ЧЕЗ и така е дадена окончателно зелена улица за успешното снабдяване на Клисура с чиста питейна вода.
Назад вече остават мъките на жителите на селото, от чиито чешми досега течеше мътна вода, похабените електрически уреди, трудностите при пране, миене, къпане, чистене и пр. Години наред местните жители протестираха, правеха събрания, пишеха протестни писма и подписки, дори се опитаха да блокират важния път, който свързва през центъра на селото Дупница и Самоков, а и Югозапада с Южна България.
Междувременно пък опитите за ремонт на водопровода не дадоха резултат, тъй като се оказа, че водите от досегашното водохващане и от селската река се смесват. В крайна сметка се дойде до сегашното генерално решение на проблема., което ще радва не само жителите на Клисура, но и техните гости, а и многобройните туристи в този район.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*