Новини, Шарен свят

Клоун-фокусник зарадва самоковските деца на 1 юни /снимки/

Стотици малчугани от Самоков и региона празнуваха заедно 1 юни – Деня на детето, на централния площад „Захарий Зограф”. Майки и бащи, баби и дядовци бяха довели своите потомци, за да се насладят на веселбата в слънчевия първи ден от шестия месец в годината.
„Бъдете винаги щастливи и усмихнати. Вие заслужавате този празник, защото, може би без да осъзнавате, вие превръщате всеки ден в празник за вашите родители и роднини”, обърна се към лъчезарните деца кметът Владимир Георгиев.
Най-голяма бе възхитата на децата от появата на клоуна-фокусник Роско, който ги впечатли с разнообразни неразгадаеми трикове. Фокусникът буквално остави подрастващите без думи, а освен това показа и жонгльорски умения. Самите малчугани също бяха включени в някои от фокусите и игрите. Роско бе подпомогнат в мисията си да създава весели емоции у децата и от четири пораснали принцеси.
Празничната програма завърши с народни хора в изпълнение на нагиздените деца от Центъра за настаняване от семеен тип.
Край площада бяха разположени традиционните сувенирни сергии. Хит сред малчуганите станаха балоните с хелий, изобразяващи телевизионни герои – популярните Маша и мечока, миньоните, Спонджбоб и др. Захарният памук също „вървеше”, а топлото време определи и естествената нужда на публиката от студена вода и сладолед.
За децата бяха осигурени салдкиши от фирма „Си Комерсиал”.

Делян Василев

Повече снимки може да намерите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1331407430222536

Leave a Reply