Новини, Шарен свят

Клубът на строителите-ветерани чества 4-годишнина

Своята 4-годишнина почете тържествено на 7 юли Регионалният клуб на строителите-ветерани в Самоков. Сдружението е основано на 5 юни 2013 г. и е второ в страната, след пловдивското.
Инж. Виктор Шарков, първи зам.-председател на Националния клуб на строителите-ветерани, поднесе поздравителен адрес към самоковските колеги по случай годишнината. „Председателят на клуба Димитър Йончев е един от най-добрите ръководители на клубове в страната, а самоковският клуб, заедно с бургаският, са едни от най-активните в България”, категоричен бе инж. Шарков.
Зам.-кметът Сайменов пожела догодина, на 5-годишния юбилей на клуба, всички строители-ветерани да са живи и здрави и да празнуват заедно.
Сайменов връчи на Димитър Йончев удостоверението за удостояването му със златния почетен знак на Самоков по случай неговата дългогодишна активна и плодотворна дейност като специалист и ръководител в сферата на строителството, като обществен деятел и по повод на 80-годишнината му. /Самият златен знак бе връчен на Йончев от председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева на заседанието на местния парламент на 22 юни./ Юбилярят получи поздравителен адрес и от в. „Приятел”.
С поздравителни адреси от името на ръководството на клуба бяха удостоени шестима юбиляри – строители-ветерани: Иван Прасков, Мариана Палатовска, инж. Мария Чешмеджиева, Никола Стоев, Славчо Янков и инж. Христо Стоилков.
От името на Камарата на строителите в България и Областното представителство на камарата Красимир Милушев с топли думи поздрави събралите се. Имайки предвид наводнението от 3 юли, той припомни делото на строителите на стената на Искъра, благодарение на които голямата река вече повече от половин век, въпреки всички природни катаклизми, не нанася поражения на града ни. Милушев поздрави сърдечно присъстващия на събранието о. р. полк. Васил Григоров, под чието ръководство е завършено голямото строителство в началото на 70-те години на миналия век. Кр. Милушев посочи и други имена на участници в „строежа на века” и предложи Общината да организира екскурзия за строителите-ветерани – членове на клуба. „Накъдето и да погледнеш, всичко е построено от вас”, обърна се емоционално към колегите си управителят на фирма „Красстрой”.
Одобрен бе нов управителен съвет на клуба, като за председател бе преизбран Димитър Йончев. Зам.-председател е Захари Райнов, секретар-касиер – Венци Йончев, а членове – инж. Васил Кънев, Георги Алащинов, Мария Георгиева и Филина Владимирова.
В началото на събранието бе почетена паметта на Любен Шипочки, Захари Гюнкин, инж. Стоян Минчев, Методи Владимиров, Васил Русинов, Радка Паунова и Иван Вукадинов – починали в последно време строители-ветерани.

Тодор Попов

Leave a Reply