Новини, Образование

Клуб „Кетъринг” подпомогна професионално учениците

На 25 март стартира дейността си клуб „Кетъринг“ по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” – Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти (УСПЕХ) в Професионалната гимназия по туризъм.
В клуба се включиха 15 ученици, които успешно преминаха през едно по-интересно и различно обучение. Кетъринг е най-популярният съвременен начин за подготовка, организация и обслужване на тържества, специални събития, партита. Това мотивира учениците да участват активно в клуба и да изявяват желание за развиване на професионалните си умения в извънкласна дейност. В програмата бяха включени теми, свързани с развиването на творчески подход, личен усет, собствен стил и идеи за украси и декорации, аранжиране на маси и бюфети. Бяха приготвени ястия, десерти и коктейли по нови и интересни рецепти, като бяха използвани и полуфабрикати с висока степен на готовност.
Дейността на клуба приключи на 30 април с представителна изява, на която присъстваха ученици, учители, родители и гости. Всички участници получиха сертификат за успешно завършен курс на обучение в рамките на 68 часа.

Елена Сердарева,
ръководител на клуба

Leave a Reply