Клуб по лека атлетика „Рилски атлет” предлага „Спорт за децата в свободното време”

Спортен клуб „Рилски атлет” организира тренировъчни занимания по лека атлетика по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време”.
Основната цел на програмата е да създаде условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания по лека атлетика в свободното им време с оглед подобряване на качествето им на живот, формиране на траен интерес към спорта, изграждане на навици за системни спортни занимания и създаване на мотивация за спортно развитие в областта на леката атлетика.
Партньори по изпълнение на дейностите по програмата са ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Община Самоков. Основната задача е свързана с осигуряване на деца в началният курс на обучение за включването им в безплатни спортни занимания по лека атлетика. Възможност за участие имат и всички деца, живеещи на територията на общината. Програмата ще се изпълнява на два етапа. Първият етап е от 2 април до 30 юли 2018 г., а вторият – от 1 октомври до 23 ноември 2018 г. Тренировъчните занимания ще се провеждат с две групи три пъти седмично – понеделник, сряда и петък, от 15 до 16 ч. и от 16 до 17 ч. в закритата спортна зала по лека атлетика на ст. „Искър“. Треньори са Любослава Николова – тел. 0885 809 845 и Костадин Чифлиджанов – тел. 0885 803 683.

Славейко Гергинов
председател на клуб „Рилски атлет”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*