Новини, Туризъм

Кметове и министър Вълчев обсъдиха проблеми на образованието

Членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Владимир Георгиев – кмет на Самоков, и Иво Димов –кмет на Димитровград, обсъдиха с просветния министър Красимир Вълчев актуални проблеми на образованието.
В срещата участваха и кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е член на Контролния съвет на сдружението, ръководители на Комисията по образование, изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева, както и експерти от министерството.
Нагласите са новата учебна година да започне присъствено, като в учебните заведения ще бъдат въведени единни здравни правила. В работната група ще се включи и представител на Сдружението на общините. Част от спестените средства в училищните бюджети ще бъдат насочени към осигуряване на дезинфектанти и предпазни средства.
Според министър Вълчев минималните учителски заплати ще нараснат с 15-16 %. Основна задача в близките години остава развитието на материалната база на училищата. Сдружението на общините ще предложи да се изработи нова национална програма за осигуряване на достъпна и безопасна училищна среда. Представителите на сдружението и министерството се договориха и да предприемат съвместни действия, за да гарантират интересите на фирмите, извършващи ученически превози.

Leave a Reply