Новини, Шарен свят

Кметът Владимир Георгиев поздрави столетника Христо Мазнев

С почетен плакет на Община Самоков и добри думи столетникът Христо Мазнев бе зарадван на 9 октомври от кмета Владимир Георгиев. Стогодишният ни съгражданин бе топло поздравен и от председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева.
Бай Христо дойде на крака и с кутия бонбони в Общината, придружен от дъщеря си Юлия. Ветеранът разказа накратко за своя живот, оцени като успешна дейността на общинското ръководство и пожела на всички да го надминат по дълголетие. На свой ред Вл. Георгиев пожела на юбиляра с любимото му питие – бира, да бъдат чествани и следващи негови кръгли годишнини – 105, а защо не и 110…
Подробно за живота на Хр. Мазнев „Приятел” разказа в миналия си бр. 39 от 6 октомври т. г. На следващия ден – 7 октомври, Мазнев започна 101-ата си година. Дълголетието си той отдава най-вече на своята „умереност във всичко” и на ходенето, на разходките сред природата. Повече от седем десетилетия той не е сложил цигара в устата си, а роля вероятно играе и наследствеността – малко не е достигнало и на неговия баща да доживее цял век.

Leave a Reply